mars 19, 2019

Idrott och linser

Idrott och linser

För dig som verkligen vill kunna njuta av att idrotta är linser en sådan sak som verkligen kan förändra ditt liv. Istället för att bära glasögon som verkligen inte är anpassade för sport, kan du använda linser och då utan att få något av de besvär som annars är förknippade med just glasögon.

Exempelvis kan du springa och se med linser, glasögon flyttar sig gärna och ramla av. Detta gör självklart inte linser. Glasögon kan också vara i vägen om du bär hjälp och dessutom kan bågarna då kännas väldigt obekväma.

Ett annat exempel är om du är aktiv i en lagidrott där glasögon faktiskt kan vara en direkt fara för dig och alla andra på planen. De kan ramla av och krossas av en annan spelare och det kan innebära oöverskådliga konsekvenser. För glas är inte något man vill ha liggandes på en idrottsplan.

Linser ger dig en bättre upplevelse

Att använda linser ger dig en betydligt bättre upplevelse när du sportar eller idrottar. Du kan vara med på precis samma sätt som alla andra som inte har ett synfel. Dessutom kan du se bättre och missar därmed inte något viktigt som händer. Det handlar dock inte bara om att ge dig möjligheten att se bättre utan att linser är betydligt enklare att hantera. De är inte lika ömtåliga som glasögon och skulle en lins ramla ur är det inte lika illa som om glasögonen skulle gå sönder.

De enda idrotterna där linser inte är lika bra är i eller på vatten, exempelvis simhopp, simning och vattenpolo. Linser och vatten är sällan en bra kombination. Det är också rekommenderat att man inte har linser när man simmar. De kan då bli utsatta för bakterier eller klor som sedan finns kvar i ögonen, vilket inte är bra för dig. Dock är det nog inte många som simmar som använder sig av glasögon i vattnet heller.

Engångslinser är oftast det bästa alternativet

För att du verkligen ska uppleva full frihet och inte behöva oroa dig är engångslinser att föredra. Skulle en lins ramla ur är det inte hela världen och du kan därmed fokusera på att göra ditt bästa. Annars kan man omedveten hålla tillbaka under idrotten eller sportandet för att inte riskera att förlora något som trots allt kostar pengar. Engångslinser är de linserna som per par är billigast och därmed är det också enklare att verkligen kunna njuta av sin idrott. Utöver detta slipper du att rengöra linserna då du varje natt slänger dem och använder ett nytt par dagen därpå. Vilket gör livet betydligt enklare och smidigare.