februari 24, 2019

Kostnaden

Kostnaden

kostnaden för linser

Att använda linser har likt allt annat en kostnad men det gör det även att använda glasögon. Det är dock väldigt vanligt att många känner att de inte vill använda kontaktlinser för att det helt enkelt är för dyrt. Faktum är att kostnaden för linser har minskat otroligt mycket under de senaste åren och att köpa billiga linser är idag inte något svårt.

Vad kostar det att använda linser?

Om du ställer dig frågan vad det kostar att använda linser, finns det tyvärr inget enkelt svar på det. Kostnaden för linser är nämligen väldigt individuell. Köper du dina linser hos en optiker blir det dyrare än om du köper dem på nätet. Har du ett speciellt synfel eller brytningsfel kan det påverka kostnaden. Det kan dessutom bli dyrare beroende på vilka linser som är utprovade åt dig av optikern. Du kan alltid fråga om det finns en billigare lins du kan använda och då minska dina kostnader drastiskt.

Startkostnaden för att använda linser beror på vilken optiker du väljer. Du kan nämligen få en utprovning och synundersökning för ett lågt pris när du går till en optiker som har ett specialerbjudande på detta. Det finns ingen större skillnad mellan att gå till en optiker som har ett lågt pris och en som har ett högre pris. Kom ihåg att första gången du får linser utprovade kan de bli mycket dyrare än återkommande synundersökningar. Dessutom finns det prisskillnader beroende på om du använder månadslinser, endagslinser, toriska linser eller progressiva linser. Endagslinser brukar vara de dyraste om du använder dem varje dag. Om du däremot inte gör det, kan du använda endagslinserna när det passar dig och därmed är det oftast billigare än att köpa månadslinser du knappt använder.

En stor faktor som avgör kostnaden för linser är vart du köper dem. Om du använder dig av våran sökfunktion här på Lensday kan du snabbt och enkelt se precis hur mycket du kan spara om du väljer att köpa linserna på rätt ställe.

Billiga linser

Billiga linser går att hitta och det är inte ens speciellt svårt längre. Oavsett vilken typ av linser eller märke du använder dig av, finns det alltid billigare linser att köpa. Du kan se den stora skillnaden här på Lensday.se och då enkelt hitta billiga linser.

Om du byter från att köpa dina linser hos din optiker till att köpa linser på nätet, märker du direkt skillnaden. Det finns dessutom andra sätt att minska ner kostnaden, exempelvis kan du prenumerera på linser eller använda dem mer sällan. Det kan också vara bra att hålla ögonen öppna efter specialerbjudanden där du kan få en rabatt om du köper ett större antal linser. Det gäller framförallt för de som använder endagslinser, köp ett större paket med linser och du kommer direkt att spara pengar. Det viktigaste är att du väljer de linserna som du har fått utprovade och att du fortfarande har ett giltigt recept. För att du inte ska riskera att skada synen genom att använda felaktiga linser.

Prenumerera på linser

Något som börjat bli alltmer populärt är möjligheten att prenumerera på linser. Du kan enkelt göra det hos flera linsbutiker och optiker. Då får du nya linser med jämna mellanrum och dessutom till ett rabatterat pris. Alla linsbutiker har då att du enkelt kan avbryta prenumerationen om det skulle behövas. Dessutom kan du dessutom få dina linser i god tid istället för att riskera att vara utan dem. Vilket inte alls är speciellt positivt då det kan innebära att du inte alls har linser när du behöver dem.

Det är dock inte alla linsbutiker och optiker som erbjuder dig möjligheten att prenumerera på linser. Prenumeration är inte heller något som passar för alla och du får avgöra själv om det skulle underlätta i ditt liv eller inte.

Prisgaranti

En sak som många missar när de köper linser är möjligheten att få en prisgaranti. Skulle du då hitta samma linser till ett lägre pris får du tillbaka mellanskillnaden. Något som verkligen kan göra det enklare att köpa linser till ett lågt pris. För då kan du i princip köpa dina linser från samma linsbutik hela tiden men hålla ett öga på vad de kostar i andra butiker. Precis som med prenumeration av linser är det inte alla linsbutiker som erbjuder detta. Det är dock en sådan sak som verkligen kan göra att du använder billiga linser istället för dyra sådana.

Prisskillnaden linser och glasögon

Att använda glasögon är generellt sett mycket billigare i längden än linser. Dock beror det helt och hållet på hur ditt synfel utvecklas. För om du hela tiden får en sämre/bättre syn som måste korrigeras kan det bli väldigt dyrt att använda glasögon. Sedan får man se kostnaden till hur man upplever sitt liv. Många upplever att glasögon inte alls är bekväma att använda sig av. Främst för att man inte får samma syn som om man inte haft ett brytningsfel. Det beror på att man hela tiden tittar ut genom två fönsterrutor. För en del är det inga problem att använda glasögon och tycker inte att linser gör någon större skillnad.

Man får helt enkelt se varje sak för sig. Du kanske vill kunna använda glasögon och linser, det är nämligen det vanligaste. För de flesta krävs det att man låter sina ögon vila då och då ifrån sina linser, vilket också innebär att man behöver ett par glasögon. Om man nu inte har ett väldigt litet brytningsfel som gör att man kan se även utan glasögon eller linser. Kostnaden är dock lägre med glasögon generellt sett än vad det kostar att använda linser. Du får själv avgöra om du tycker att det ska hindra dig eller inte ifrån att använda linser.