Endagslinser

Hitta dina endagslinser här på Lensday.se

Sök efter dina linser...
Antal
 

Endagslinser

Här på Lensday kan du enkelt hitta och jämföra priset på endagslinser, genom att göra det kan du vara säker på att du hittar de billigaste linserna på nätet. Endagslinser är numera den typ av linser som blivit allt vanligare och som underlättar rengöringen och hanteringen av linserna.

Om man känner att man vill ha maximal komfort är dessutom endagslinser det alternativet som passar de allra flesta. Endagslinser är nämligen betydligt bättre att använda sig av än andra typer av linser. Främst beror det på att linser för endagsbruk är tunnare än andra linser, vilket gör att ögat får mer syre.

Lensday

Hittar du inte dina linser?

Om du inte hittar just dina linser med hjälp av vår sökfunktion, kan det bero på att det är optikerns egna märken. Det är dock inte linser som enbart produceras för optikern utan är en vanlig variant av lins som fått ett nytt namn för försäljning hos optikern. Genom att besöka vår sida för optikerns egna märken hittar du snabbt och enkelt vad de heter och kan använda det namnet för att söka.

Då får du precis samma linser som de du brukar använda, skillnaden är namnet. Anledningen bakom att optikerna har egna namn på sina linser är för att göra det svårare att köpa samma linser på nätet.

endagslinser

Passar endagslinser för mig?

Innan du börjar använda endagslinser, eller andra varianter av linser, ska du göra en synundersökning hos en optiker för att ta reda på vilken styrka du bör använda. Om du idag använder glasögon, är det inte samma recept som du behöver för att kunna börja använda dig av linser.

Om du idag använder en annan variant av linser än endagslinser, kan du själv avgöra vilka linser du behöver men det är alltid rekommenderat att  du först kontaktar din optiker innan du byter linser.

Glöm inte synundersökningen!

Det kan vara enkelt, när man köper linser på nätet, att glömma bort att regelbundet göra en synundersökning. Något som man inte ska göra eller slarva med då ögonen är något man bör vara försiktig med. Lensday.se rekommenderar att våra besökare alltid ser till att deras recept är giltiga och att de gör sina synundersökningar enligt optikerns rekommendation.

Tänk även på att man måste ha ett giltigt recept för att få köpa linser, oavsett om det är endagslinser eller månadslinser. Framförallt bör man tänka på sin egen hälsa, och känner man att synen förändrats eller om något känns annorlunda bör man göra en synundersökning.

Endagslinser är på många sätt det mest skonsamma alternativet som finns bland olika linsvariationer. De är tunnare och då man byter ut linserna varje dag, minskar risken för ögonen markant. Även om linser i stort sett är ofarliga att använda sig av, måste man använda dem på rätt sätt. Endagslinser förenklar och underlättar detta och gör det mycket enklare att hålla linserna rena.

Få en smidigare vardag med endagslinser

Om du inte använder linser hela tiden så kan endagslinser vara ett bra alternativ. Då kan du kombinera att använda dig av glasögon med att använda linser vid speciella tillfällen. Exempelvis kan du använda linser när du kör bil, eller när du vill skippa glasögonen. På det här sättet kan du kombinera det bästa av två världar utan att behöva välja.

Köper du månadslinser, kan det vara svårt att inte använda dem efter att du öppnat förpackningen. De håller bara i en månad och måste därför användas för att du inte ska förlora det du köpt dem för. Med endagslinser kan du istället själv välja när du vill använda linser. För du öppnar upp en ny förpackning varje dag!