Färgade linser

Hitta dina färgade linser genom att använda sökrutan nedanför!

Sök efter dina linser...
Antal
 

Hitta färgade linser på Lensday.se

Lensday.se gör det möjligt för dig som besökare att snabbt och enkelt hitta färgade linser till det lägsta priset. Genom att vi jämför priset på över 20 olika linsbutiker som är verksamma i Sverige. Du slipper på det här viset att försöka att hitta priset på dina linser till det lägsta priset. För det gör vi på Lensday.se åt dig. En stor fördel som innebär att du alltid kan vara säker på att du inte spenderar mer pengar än nödvändigt på dina linser.

Det finns gott om olika färgade linser, i alla möjliga färger och du avgör själv vilken variant som passar för dig. Oavsett om det är för ett speciellt tillfälle, eller för att testa på en annan ögonfärg, hittar du allt det du behöver här på Lensday.se.

Lensday

Att tänka på när man köper färgade linser

Färgade linser kan användas av både de med dålig syn och de utan detta. Du kan själv avgöra om de färgade linserna ska ha någon korrektionsförmåga. Detta gör att alla kan testa på att använda linser som ger en annan ögonfärg. För dig som aldrig använt dig av linser tidigare, bör tänka på att det kan vara obekvämt om du inte är van.

Framförallt ska du alltid konsultera en optiker innan du använder dig av linser, oavsett om de är färgade eller inte. Allt för att se till att du inte får en sämre syn eller problem med ögonen. Linser är helt ofarliga om du gör regelbundna synundersökning och följer optikerns instruktioner.

Färgade linser

Måste jag ha ett recept på färgade linser?

Om du köper färgade linser utan styrka behöver du inte ha ett recept men om du köper färgade linser med styrka måste du ha ett recept. Det kan också vara bra att besöka en optiker även om du inte har några problem med din syn. För linser har sina fördelar och nackdelar men framförallt är det viktigt att man gör en undersökning i samband med att man använder eller ska använda sig av linser. Oavsett om de har styrka eller inte gäller detta även färgade linser.

Kosmetiska linser har helt enkelt inget krav på att man måste ha ett recept. Köper man kosmetiska linser med styrka, kan det verkligen rekommenderas att man först pratar med sin optiker.

Färgade linser med styrka

När du köper färgade linser med styrka är det viktigt att du har ett recept. Det är också viktigt att du pratar med din optiker om vilka varianter som passar dig. För precis som med andra typer av linser, finns det olika färgade linser med styrka. Vilket innebär att du verkligen måste se till att du väljer sådana som passar för just dina ögon. Att använda linser som inte är utprovade för en själv, är inte att rekommendera.

Det finns ingen större skillnad mellan att använda färgade linser med styrka och vanliga linser. De fungerar på precis samma sätt och du måste alltid följa optikerns rekommendationer för rengöring, användning och annat relevant. Färgade linser kräver helt enkelt att du tar hand om dem precis som vilka andra linser som helst. Se därför till att du använder färgade linser med styrka som verkligen passar för dig och dina ögon.

Gör din vardag lite roligare med färgade linser

Du kanske aldrig har prövat att använda linser men vill trots det se hur du ser ut med en annan ögonfärg. Du kan enkelt ändra din ögonfärg med färgade linser. Dessutom kan du på det här sättet få kattögon, vita ögon eller något annat spännande eller skrämmande. Valmöjligheterna är många och färgade linser har även fått ett annat namn, Halloween linser.

Halloween linser används ofta kring Halloween för att komplettera och göra ens utklädning mer skrämmande. Färgade linser går att använda oavsett om du har dålig syn eller inte. Du kan själv välja vilka varianter du vill pröva på och vad som eventuellt skulle passa dig. Oavsett om det är vardag eller fest kan du använda färgade linser och se din omgivnings reaktioner.

Fakta om ögonfärger

Du kanske undrar lite om vilken ögonfärg som är vanligast inför ditt köp av färgade linser. Den vanligaste ögonfärgen i världen är bruna ögon som över 55% av befolkningen har. Blåa ögon har enbart 8% av befolkningen, lika många som har ljusbruna ögon som på engelska kallas ”Hazel eyes”. Gröna ögon har bara 2 % av befolkningen.

De vanligaste färgade linserna som säljs i Skandinavien har varit bruna medans blåa är mer vanligt utanför Skandinavien. Vad du vill prova på är helt fritt och det finns gott om alternativ att välja mellan.